E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ticaret Nasıl Yapılır?

İnternet kullanımının artmasıyla e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişilerin sayısında önemli artışlar yaşanmakta. Ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde e-ticaret ürünlerin kolay biçimde tedarik edilesini sağladığı için hayatımızda pratik bir uygulama alanı olarak yerini aldı. Artık pek çoğumuz evimizin market alışverişini dahi e-ticaret siteleri üzerinden gerçekleştirmekteyiz. 

Pandemi süresince daha önce e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmamış olan 5 milyon yeni kullanıcı e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmaya başladığı haberi dikkatinizden kaçmamıştır. Pandemi sonrası süreçte e-ticaretin kolaylığına alışan bu yeni kişiler alışveriş yapmayı sürdürecek ve bu artış durmayacaktır. 

E-ticarete Nasıl Başlanmalı? 

Var olan bir işletmeniz varsa e-ticarete giriş yapmak sizler için daha kolaydır. Ürünlerinizin veya hizmetlerinizin satışını dijital platformlara taşımak için hazır sistemler ve pazaryeri seçenekleri çok sayıda mevcuttur. 

Eğer bir işletmeye sahip değilseniz, e-ticarete başlangıç için önce ticarete bir adım atmanızı, bu yönde daha fazla bilgi edinmek için pratikler yapmanızı öneririz. 

Burada kişisel anlamda ticarete başlamak isteyenler için tavsiye ve öneriler yer almayacaktır. 

Eğer bir işletmeniz varsa, hali hazırda oturmuş bir ticari faaliyetiniz mevcutsa e-ticaret konusunda sunabileceğimiz hizmetleri aşağıda bulabilirsiniz. 

E-ticarete başlamanın birinci adımı web sitesi kurmaktır. Mevcut bir web siteniz varsa, e-ticaret için bazı düzenlemeler yapmak veya yeni bir web sitesini e-ticaret hedeflerinize uygun olarak oluşturmayı düşünebilirsiniz. Web sitesi kurulumu konusunda ayrıca bu konuyu anlattığımız hizmet sayfalarımızdan bilgi alabilirsiniz. 

Yetersiz bir siteyle deneme amaçlı başlangıç yapmak, hayal kırıklıklarıyla sonuçlanabilir. Varsayımlarınız ulaşacağınız sonuçları belirler. İyi bir başlangıç yapıldığında iyi sonuçlara ulaşmayı beklemek ütopik bir beklenti olmayacaktır.  Mobil uyumluluk son yılların gözdesi. Örneğin web sitenizin mobil uyumluluğunun yüksek olması, mobil performansı yüksek olan bir e-ticaret sitesiyle başlangıç yapılması daha iyi sonuçlara ulaşmanızı kolaylaştıracağından emin olabilirsiniz. 

İyi bir web sitesiyle başlangıç yapılmasının yayında satışa sunacağınız ürünlerin niteliği, fiyatları, açıklamaları da önemlidir. Nitelikli bir ürünün yetersiz bir şekilde açıklanması satışa dönüşmeyen bir durum ortaya çıkartır. Bunun tam tersinin de doğru olduğunu varsayabilirsiniz. Niteliksiz bir ürünün kapsamlı açıklamalarının yazılması, görsel olarak sunumunun iyi olması sürpriz sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir. Fiyatlarınızın, stok bilgilerinin, ürün açıklama ve fotoğraflarınızın yeterli olduğundan eminseniz satışa yönlendiren diğer aşamalardan sonra iyi sonuçlar almayı bekleyebilirsiniz. 

İyi bir ürününüz var ve rekabetçi fiyatlarla e-ticaret sitenizden satış yapmak istiyorsunu. Ürünün olabildiğinde fazla kişinin karşısına çıkartılmasını sağlamak satışlarınızın artması için yeterli değildir. Doğru kişilerin karşısına çıkabilmek, ürününüzü alabilecek, ürününüzle ilgilenen kişilerin sitenizi ziyaret etmesini sağlamak amacıyla sosyal medya çalışmalarından online reklamcılıktan ve hedef kitle optimizasyon çalışmalarından yararlanmalısınız. 

Satış sonrası destek ve hizmetlerinizin iyi olması, kolay iade edilebilmesini sağlamak gibi nitelikler sadık müşteriler edinmenizi sağlayacaktır. Sadık müşterilerinizin sayısını artırmak zamanla cironuzun artmasına ve e-ticaret sitenizin başarıya ulaşmasını sağlar. 

Sahip olduğunuz sadık müşterilere ve sitenizin üyelerine düzenli tanıtımlar yapmak, kampanyalar uygulamak e-ticaret sitelerinin kalıcı başarıya ulaşmalarında en önemli adımlardan birisidir. Var olan müşterilerinizi tutmak, onları memnun etmek ve onların yeni ürünler satın almasını kolaylaştırmak amacıyla ürün çeşitlerini, beklentilere cevap verecek fiyat-performans beklentilerini karşılayacak adımlar atmayı düşünebilirsiniz.

Her siparişle beraber küçük hediyeler vermek, yeni ürünlerinizden onları haberdar etmek, belki birkaç promosyon ürün eklemek müşteri memnuniyet düzeyini mutlaka artıracaktır. 

E-ticarete başlamak için geç kalmadınız. Hemen Başlayabilirsiniz. 

İnternette rekabet gün geçtikçe artıyor. Her geçen gün yeni tedarikçiler internette satışa başılıyor. Bununla birlikte internet üzerinden alışveriş yapan insanların sayısındaki belirgin artış da söz konusu. Bu durum ticaretin e-ticaret üzerinde devam edeceğine dair ipuçları sunuyor bizlere. Artık e-ticaret ‘in E’sinin kalkacağı, ticaretin dijital ortamda büyük oranda devam edeceği yıllara oldukça yakın olduğumuz varsayımında bulunmak tutarlı bir öngörü sayılabilir. Bu nedenle geç kalmadan e-ticaret konusunda adım atmanız için doğru zaman belki de bugün. 

Küçük İşletmeler E-ticaret ile Büyük İşler Başarabilir

KOBİ düzeyinde işletmeler e-ticaret girişimlerinin sonucu olarak büyük adımlar atabiliyor. Farklı coğrafyalardaki farklı pazarlara internet yoluyla ulaşmak günümüzde oldukça kolay. Ürününüzün tanıtımını iyi yaparak, müşterilere aşina oldukları ödeme yöntemleri sunarak yurt dışına rahatlıkla satış yapabilirsiniz. Devletin sağladığı mikro ihracat imkanlarından yararlanabilirsiniz. 

Hadi başlayalım!

Online mağazanızı açmak için size sunacağımız pek çok çözüm alternatifi mevcut. Hızlı ve ekonomik bir başlangıç yapmak isteyenler için hazır e-ticaret paketi alternatiflerimiz var. Ya da profesyonel ve firmanıza özel bir konseptte e-ticaret sitesi kurulumu için başlangıç yapmayı düşünüyorsanız bu konuda hizmetlerimizin detaylarını bizimle temasa geçerek öğrenebilirsiniz. 

Bir e-ticaret sitesinde bulunması gereken ortak özellikleri listeledik : 

  • Kolay kullanım, anlaşılabilir bir arayüz. 
  • Alışveriş adımlarının anlaşılabilir, sade ve hızlı olması
  • Mobil cihazlarla uyumlu gezinim sağlaması 
  • Kaliteli ürün görselleri, yeterli açıklamalar
  • İletişim sayfası, işletme hakkında bilgiler, kullanım kılavuzu, sıkça sorulanlar
  • Farklı ödeme seçenekleri
  • Kolay teslimat yöntemleri
  • Açık ve anlaşılması kolay bir iade politikası

Tercihe bağlı olarak aşağıdaki özelliklerin bulunması, e-ticaret sitenizi daha iyi bir noktaya taşıyacaktır.  

  • Envanter yönetimi
  • Sepet terki durumunda hatırlatmalar
  • Site içi arama motoru, otomatik öneriler
  • E posta pazarlama 
  • Kargo entegrasyonları 
  • … ve daha fazlası.

Başarılı bir şekilde internette satış yapmak istiyorsanız, sitenizi kurarken profesyoneller ile birlikte çalışmanızı tavsiye ederiz. Çünkü etkileyici içerikler oluşturmak, ürün görsellerinizin iyileştirilmesi, iletişimin kolay hale getirilmesi, kolay bir alışveriş deneyimi için işlem adımlarının kurgulanması, sitenizin performansının ölçülmesi ve dijital pazarlama çalışmaları gibi birçok konuda yapılacak çalışmalar uzmanlık ve deneyim gerektiren türde çalışmalardır. Bu konuda verdiğimiz hizmetlere dijital pazarlama ve geliştirme sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz. 

E-ticarete Nasıl Başlanır? 
 

  1. Ürün ve Hizmetleri Belirleyin. 

  2. Tedarik, Stok, Sevkiyat Çözümlerinizi Belirleyin. 

  3. E-Ticaret Mağazanızı Kurun

  4. Dijital Pazarlama ve Geliştirme Hizmetleriyle E-ticaretinize Güç Katın

E-ticaret konusunda merak edilenleri açıklamaya çalıştık. E-ticaret sitesi nasıl kurulur sorusuna verilen bu cevaplar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve e-ticaret sürecinizde firmamızdan bilgi ve danışmanlık almak için bizi +90 212 482 97 57 numaralı telefonumuzdan arayabilir veya iletişim formumuzu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz. 
 

Bunlar da ilginizi çekebilir:

İletişime Geç

Tüm soru ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

web tasarım iletişim
Birlikte harika işler yapmaya ne dersiniz?
Merhaba e-postası göndererek şimdi ilk adımı atın.
Bizimle İletişime Geçin